ΒΟΥΛΗ · Βιοποικιλότητα · Βοτανικός Κήπος · ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Παρέμβαση Κωστή Μουσουρούλη στη Βουλή για το Βοτανικό Κήπο του Αιγαίου!


Παρέμβαση για το θέμα του Βοτανικού Κήπου του Αιγαίου έκανε ο Βουλευτής Χίου και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Μουσουρούλης, κατά τη συζήτηση του νομοσχέδιου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την οργάνωση και λειτουργία του «Ελληνικού Οργανισμού – ΔΗΜΗΤΡΑ» στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Συγκεκριμένα, ο Κωστής Μουσουρούλης, με αφορμή σχετικό άρθρο του νομοσχεδίου, επεσήμανε ότι ο Βοτανικός Κήπος του Αιγαίου, έργο που χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου με 1,2 εκ. Ευρώ, αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω ελλείψεως προσωπικού. Σημείωσε ότι ο Βοτανικός Κήπος του Αιγαίου μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο για την προστασία της βιοποικιλότητας, τη σωτηρία και τη μελέτη της χλωρίδας όλων των νησιών του Αρχιπελάγους, να έχει το ρόλο τράπεζας σπόρων, καθώς και να συμβάλλει στην περιβαλλοντική εκπαίδευση.

Ο Βουλευτής ζήτησε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να στηρίξει τη συστηματική και ορθή λειτουργία του Βοτανικού Κήπου. Ειδικότερα, ενόψει του 6ου Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Βοτανικών Κήπων που θα γίνει στη Χίο 28 Μαΐου με 2 Ιουνίου 2012, ζήτησε η στήριξη αυτή να είναι έμπρακτη και σε συνεργασία τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Χίου.

Πηγή: http://newschios2.blogspot.com/2012/03/0024.html

ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s