ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ · Δημοσίευση

Μπράβο, ορέ Χιώτες!


Διαβάζω στη Γνώμη της Χίου:

———————————————————————————————————————————————————————-

Άλλη μία επιβεβαίωση ότι κάποιοι βρίσκονται ακόμη στον κόσμο τους! Θέλουν τώρα και έφιππο τον Πλαστήρα!!!

Το έχουμε γράψει ξανά. Κάποιοι εκεί στον Δήμο Χίου (και όχι μόνο…) βρίσκονται στον κόσμο τους! Το δείχνουν αυτό πολλά. Μα στα κορυφαία θα πρέπει να μπεί η έκκλησή τους για συγκέντρωση χρημάτων σ’ αυτή τη συγκυρία, προκειμένου να υλοποιηθεί το… «όραμα Σηφουνάκη» για το στήσιμο και έφιππου ανδριάντα, στον Νικόλαο Πλαστήρα!
Καλά, δεν σκέπτονται τις ανάγκες του κόσμου, αλλά δεν γνωρίζουν τουλάχιστον πώς ζούσε και πώς πέθανε ο Πλαστήρας; Αν ζούσε θα τους κυνηγούσε με τον βούρδουλα. Καλά λέει ο σοφός λαός μας, πως «πρώτα πεθαίνει ο άνθρωπος και μετά φεύγει το χούι του»..!

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Χίου, λοιπόν, ανακοινώθηκαν τα παρακάτω:

«Ξεκίνησε εκ νέου η προσπάθεια για την  κατασκευή έφιππου ανδριάντα του στρατηγού Νικολάου Πλαστήρα στη Χίο με συμπαραστάτη το Δ.Σ. του Μορφωτικού Συνδέσμου Βαρβασίου Χίου «Ο Φάρος» και την εξ Αθηνών επιτροπή Επιτροπής Φιλοτέχνησης του αγάλματος.
Έχει ήδη κατασκευασθεί το εκμαγείο και ο Δήμαρχος Χίου αναμένεται να συναντηθεί με την επιτροπή στην Αθήνα, προκειμένου να γίνει συντονισμός των ενεργειών για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος αυτού.
Την εν λόγω επιτροπή απαρτίζουν οι κάτωθι:
Απ. Κωστόπουλος, Ισμήνη Τριάντη, Χαρώνη Αργυρώ, Αξιωτάκη Ξανθίππη, Β. Πολυχρόνη, Μ. Αλβανού, Επαμ. Μπακάλης, Σ. Χατζιάρας, Παπαμαντέλης Δημήτριος
Καλούνται όσοι συμπολίτες μας έχουν την οικονομική δυνατότητα, να συνεισφέρουν για τη φιλοτέχνηση του ανδριάντα στον λογαριασμό του Συλλόγου  «Ο Φάρος» …

Από το γραφείο τύπου»

Μην ξεχάσετε να πάτε να καταθέσετε…..

Στη φωτο ο ανδριάντας του Στρατηγού Ν. Πλαστήρα από ορείχαλκο, έργο ύψους 2 μέτρων της Μαίρης Παπακωνσταντίνου, στην πλατειούλα του Ναυτικού Ομίλου Χίου, ο οποίος τοποθετήθηκε το 1987 με χορηγεία του Ροταριανού Ομίλου Χίου.

Τον είχανε πεζό, τώρα τον θέλουν και καβάλα. Δεν πρωτοτυπούν όμως γαιτί υπήρξε και ένα καλύτερο προηγούμενο: ο Αι Γιώργης μέχρι το 1.000 μ.Χ. απεικονίζονταν στις εικόνες πεζός. Το κάνανε καβαλάρη αργότερα!!!

———————————————————————————————————————————————————————

Κι εγώ που νόμιζα ότι από δω και πέρα θα ενδιαφέρονταν μόνο για το Βοτανικό Κήπο στα Νένητα!

———————————————————————————————————————————————————————

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s