Βοτανικός Κήπος

Ο Βαλκανικός Βοτανικός Κήπος χρειάζεται τη βοήθεια μας


Δελτίο Τύπου

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της επιτροπής περιβάλλοντος της Κοινωνίας Πολιτών Κιλκίς και της Διεύθυνσης του Βαλκανικού Βοτανικού Κήπου, με επικεφαλής την κ. Μαλούπα Ελένη, συζητήθηκε η πρόταση της Γ.Σ. της ΚΠΚ για εθελοντική βοήθεια, την περίοδο της άνοιξης στον Βοτανικό Κήπο στα Κρούσσια.

Ως γνωστό ο Βοτανικός Κήπος ακόμη παραμένει χωρίς θεσμικό πλαίσιο και χωρίς σταθερή χρηματοδότηση από το κράτος ως όφειλε από τις συμβατικές του υποχρεώσεις. Για τους παραπάνω λόγους παραμένει χωρίς προσωπικό (ένας εργαζόμενος στον κήπο και ένας διοικητικός υπάλληλος στο κέντρο έρευνας στην Θέρμη Θεσσαλονίκης). Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι υπ’ αυτές τις συνθήκες είναι ανθρωπίνως αδύνατο να συντηρηθούν τα 300 στρέμματα του κήπου με τις υποδομές του, πολύ περισσότερο κατά τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες.
Έτσι προέκυψε η ανάγκη βοήθειας στον Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο και η Κοινωνία Πολιτών Κιλκίς πήρε την πρωτοβουλία να καλέσει τα μέλη, τους φίλους της και οποιοδήποτε πολίτη θελήσει, να προσφέρουν εθελοντική εργασία για την συντήρηση του κήπου. Η έναρξη των εργασιών θα ξεκινήσει μετά τις 15 Μαρτίου και θα ανακοινώνονται έγκαιρα οι ημερομηνίες. Οι εργασίες θα γίνονται κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου, θα διαρκέσουν δε μέχρι τον Μάιο. Η κορύφωση των εργασιών θα γίνει την πρωτομαγιά στον χώρο του Κήπου με μια σχετική εκδήλωση διαφήμισής του. Επίσης ,η ΚΠΚ θα συμμετάσχει στο εορτασμό των δέκα χρόνων ύπαρξής του τον προσεχή Ιούνιο.

Καλούμε λοιπόν όσους μπορούν να βοηθήσουν, να επικοινωνήσουν μαζί μας για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών μας το συντομότερο δυνατό.

http://www.kpk.gr/

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s