ΓΕΩΡΓΙΑ · Δημοσίευση · ΕΘΙΑΓΕ

Προς συγχώνευση Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. «ΔΗΜΗΤΡΑ» και ΕΘΙΑΓΕ.


…………………………………………………………………………………..

 

 

 

 

 

 

…………………………………………………………………………………..

Παρελθόν φαίνεται ότι θα αποτελέσει σε λίγο καιρό ο Οργανισμός Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Απασχόλησης (Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α.) – «ΔΗΜΗΤΡΑ», δεδομένου ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει αποφασίσει τη συγχώνευσή του με το Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ).
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονταν η πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Κώστα Σκανδαλίδη την περασμένη εβδομάδα στις εγκαταστάσεις του ΕΘΙΑΓΕ στο Μαρούσι. Εκεί, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου, παρουσία του νέου προέδρου του ΕΘΙΑΓΕ Κώστα Τσιμπούκα των μελών του Δ.Σ. αλλά και των προέδρων του Ιδρύματος συζητήθηκαν οι προτάσεις για την δημιουργία του νέου Οργανισμού. Τόσο τα μέλη του ΕΘΙΑΓΕ όσο και του ΟΓΕΕΚΑ – «ΔΗΜΗΤΡΑ», ετοιμάζουν πυρετωδώς της προτάσεις τους τις οποίες πρόκειται να καταθέσουν στον κ. Σκανδαλίδη.
Μάλιστα σχετικά σύντομα (αμέσως μετά την κατάθεση των προτάσεων από ΕΘΙΑΓΕ και ΟΓΕΕΚΑ) το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πρόκειται να παρουσιάσει την τελική μορφή της πρότασης, για την συγχώνευση των δύο οργανισμών. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι παρά τις αντιδράσεις των προηγούμενων ετών όλα δείχνουν ότι οι τρεις πλευρές έχουν έρθει σε συμφωνία για την συγχώνευση.
Δεν επηρεάζεται η λειτουργία της σχολής ξυλογλυπτικής
Οι παραπάνω εξελίξεις δε μπορεί να μην αφορούν και την Επαγγελματική Σχολή Ξυλογλυπτικής Διακοσμητικής-Επίπλου Καλαμπάκας η οποία στην παρούσα φάση λειτουργεί υπό την εποπτεία του Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. «ΔΗΜΗΤΡΑ». Ωστόσο όπως διαβεβαιώνει σε δηλώσεις του στον «Π.Λ.» ο διευθυντής της ΕΠΑ.Σ. Ξυλογλυπτικής Θεόδωρος Νάκος, δε συντρέχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας αναφορικά με τη λειτουργία της σχολής η οποία δεν επηρεάζεται από τη συγχώνευση των δυο οργανισμών. Η σκέψη για την κίνηση αυτή υπήρχε από αρκετό καιρό πριν, συμπλήρωσε ο κ. Νάκος, έτσι στην παρούσα χρονική φάση φαίνεται ότι βρίσκεται στην τελική ευθεία για την υλοποίησή της.
Πάντως υπενθυμίζεται εδώ ότι πριν λίγους μήνες επί υπουργίας της κ. Μπατζελή η πρόταση αυτή για συγχώνευση των δύο Οργανισμών είχε μπλοκάρει, παρά τα χρόνια προβλήματα τόσο στην έρευνα όσο και στην εκπαίδευση των αγροτών. Σύμφωνα μάλιστα με την παρουσίαση των στρατηγικών του Υπ.ΑΑΤ από την πρώην υπουργό αναφερόταν ότι πρόκειται «να ανασυγκροτηθεί ο ΟΓΕΕΚΑ-Δήμητρα και μπαίνουν τα θεμέλια για τη σύσταση Εθνικής Σχολής Αγροτικής Εκπαίδευσης με τη συνεργασία του ΕΘΙΑΓΕ και Πανεπιστημιακών σχολών.

………………………………………………………………

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s