Βιοποικιλότητα · Βοτανικός Κήπος · Περιβάλλον

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ IGA 2003 – Rostocκ (Γερμανίας)


Να θυμόμαστε τις καλές στιγμές

Η παγκόσμια ανθοκομική – κηποτεχνική έκθεση IGA 2003 πραγματοποιήθηκε στην πόλη Rostock της Γερμανίας από 25 Απριλίου μέχρι 12 Οκτωβρίου 2003 και είχε ως γενικό θέμα: «’Ανθρωπος-Φύση-Νερό».

Το Ελληνικό Περίπτερο αναπαριστούσε ένα διώροφο αιγαιοπελαγίτικο σπίτι με τυπική νησιώτικη αυλή και κήπο, στον οποίο είχαν φυτευτεί 356 διαφορετικά είδη φυτών και δένδρων της ελληνικής χλωρίδας, σε αριθμό που ξεπερνούσε τις 2.000.

Με το συμβολικό όνομα «Ο Κήπος των Θεών» ο ελληνικός κήπος επεδίωξε και πέτυχε να κάνει γνωστή σε ξένους και ντόπιους επισκέπτες την ιδιαίτερη σχέση που δένει τους Έλληνες με τον κόσμο των φυτών. Με τέσσερις θεματικές περιοχές στον εσωτερικό χώρο του περιπτέρου και τρεις στον εξωτερικό κήπο, η Ελλάδα αποκάλυψε την επιρροή της ελληνικής χλωρίδας, που θεοποίησε, στις δραστηριότητες και αξίες του Έλληνα από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης όλοι οι εθνικοί κήποι αξιολογήθηκαν πολλές φορές από ειδική διεθνή επιτροπή και στο τέλος της έκθεσης έγιναν οι βραβεύσεις σε ειδική τελετή, όπου η Ελλάδα κατέλαβε την 3η θέση και πήρε το χάλκινο μετάλλιο (ανάμεσα σε 22 εθνικές συμμετοχές).

Τέλος, μετά από αίτημα της Οργανώτριας Αρχής καθώς και της πόλης του Rostock, η Ελληνική Κυβέρνηση προέβη σε δωρεάν εκχώρηση του Ελληνικού Περιπτέρου και του κήπου, στην πόλη του Rostock Γερμανίας και στο Δημόσιο Φορέα IGA 2003 GmbH, με σκοπό τη διατήρησή τους, ώστε να επιτευχθεί η συνεχής προβολή της Ελλάδας στη Γερμανία.

Ποιοι άραγε εργάστηκαν για την επιτυχία αυτής της έκθεσης;

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s