Εφημερίδα Καθημερινή

Γνωριμία με ένα φυτό: Μπρόκολο = ο σύμμαχος της υγείας.


Το μπρόκολο και οι ευεργετικές ιδιότητές του λειτουργούν ως ασπίδα για τον οργανισμό

Του ΗΛΙΑ ΚΑΝΤΑΡΟΥ

«Ξαδελφάκι» ή παραλλαγή του κουνουπιδιού, το μπρόκολο ανήκει στην οικογένεια των Σταυρανθών, όπως και το κουνουπίδι, το λάχανο, η ρόκα κ.λπ. Λαχανικό εξαιρετικά πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά από τους αρχαίους Ρωμαίους, στους οποίους οφείλει και το όνομά του: broccus, που σημαίνει βλαστάρι. Tελευταία, και ιδίως λόγω των εντυπωσιακών αντικαρκινικών -και όχι μόνο- ιδιοτήτων του, έχει κερδίσει την προτίμηση του καταναλωτικού κοινού. Σε σχήμα μπουκέτου και με ύψος που φτάνει τα 30 – 50 εκ., έχει αποχρώσεις του πράσινου, του κόκκινου ή του μοβ χρώματος. Και, όπως συνιστούν οι επιστήμονες, για να αποκομίσει κανείς τα ευεργετικά οφέλη του (περιέχει βιταμίνες A, B1, C, β-καροτίνη, φυλλικό οξύ, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο και ασβέστιο), πρέπει να καταναλώνεται τουλάχιστον δύο με τρεις φορές την εβδομάδα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s