Uncategorized

«Γλυπτά στον Κήπο» στο Αργοστόλι.


Με την συμμετοχή του Στ.Διαμαντάκη

Η πρώτη εικαστική έκθεση σε ελληνικό Βοτανικό Κήπο

Το Σάββατο 31 Ιουλίου, στις 19:30 στον Βοτανικό Κήπο Κεφαλονιάς, που έχει δημιουργήσει το Ίδρυμα Φωκά-Κοσμετάτου στο Αργοστόλι, εγκαινιάστηκε η έκθεση με τίτλο «Γλυπτά στον Κήπο».

Διοργανώνεται από την Λιάνα Σκουρλή, Art LS Studio, με την επιμέλεια της Ιστορικού Τέχνης Μπίας Παπαδοπούλου, και θα διαρκέσει έως την Τρίτη 31 Αυγούστου.

Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται εικαστική έκθεση σε ελληνικό Βοτανικό Κήπο, προβάλλοντας ένα επίκαιρο οικολογικό σχόλιο μέσα από τον αρμονικό διάλογο σύγχρονης τέχνης και φύσης. Σε έναν τόπο εξαιρετικού φυσικού κάλλους γνωστοί Έλληνες καλλιτέχνες, ορισμένοι της διασποράς, παρεμβαίνουν με τα υπαίθρια έργα τους στο τοπίο που αναδεικνύει και διατηρεί την τοπική Επτανησιακή χλωρίδα. Συμμετέχουν οι: Κώστας Βαρώτσος, Έρση Βενετσάνου, Λυδία Βενιέρη, Εριέττα Βορδώνη, Κώστας Βρούβας, Κωστής Γεωργίου, Κρις Γιανάκος, Νάσσος Δάφνης, Στέλιος Διαμαντάκης, Κώστας Δικέφαλος, Τίνα Καραγεώργη, Χάρης Κοντοσφύρης, Αφροδίτη Λίτη, Μάριος Λοβέρδος, Θεόδωρος Στάμος, Στέργιος Στάμος, Νάκης Ταστσιόγλου, Philip Τσιάρας, Δημήτρης Φόρτσας, Έρση Χατζηαργυρού και Μαρκ Χατζηπατέρας.

Η εκδήλωση «Γλυπτά στον Κήπο» τονίζει την ποικιλομορφία της σύγχρονης καλλιτεχνικής έκφρασης. Περιλαμβάνει γλυπτά, ηχητικές εγκαταστάσεις, διαδραστικά έργα, μια ζωγραφική επέμβαση στο περίπτερο του Bοτανικού Kήπου από την Τίνα Καραγεώργη και μια επιτόπου επέμβαση σε πέτρα τοπικού λατομείου του διεθνώς γνωστού Έλληνα καλλιτέχνη της διασποράς Κρις Γιανάκου, ο οποίος ήρθε ειδικά από την Αμερική στην Κεφαλονιά για να φιλοτεχνήσει το γλυπτό του.

Η έκθεση χαράζει πορείες γεμάτες εκπλήξεις για τους επισκέπτες. Στις δύσκολες και παρακμιακές εποχές που ζούμε, τους προτρέπει να αλλάξουν αιφνίδια παραστάσεις. Να ταυτιστούν με την «Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» για να βρεθούν στο επίκεντρο του μαγικού παραμυθιού της τέχνης. Να περιπλανηθούν σε πραγματικά αλλά και νοητικά μονοπάτια, να αυτοσυγκεντρωθούν και να διεισδύσουν στα διάσπαρτα εικαστικά έργα που αφηγούνται μικρές ιστορίες.

Πρόκειται για το πρώτο βήμα ενός παλιού και φιλόδοξου οράματος να μετατραπεί με τον χρόνο ο Βοτανικός Κήπος και σε Κήπο Γλυπτικής, εγχείρημα πρωτότυπο και μοναδικό σε διεθνές επίπεδο.

Ηδη λειτουργεί ως πολυπολιτισμικός χώρος φιλοξενώντας τα τελευταία χρόνια τις «Επτανησιακές Συναντήσεις» και την «Ορχήστρα των Χρωμάτων», εκδηλώσεις που θα συνυπάρξουν με την πρώτη υπαίθρια εικαστική έκθεση η οποία φιλοδοξεί να γίνει και αυτή, με τη σειρά της, θεσμός.

Η έκθεση «Γλυπτά στον Κήπο» τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s