ΒΒΚΚ · ΕΘΙΑΓΕ

Οι «Κλίκερς» στο Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο Κρουσσίων (1)


IMG_0069

Το Σάββατο 5 Ιουλίου ο δάσκαλος φωτογραφίας Τάσος Σχίζας και η φωτογραφική ομάδα Κλίκερς ανέβηκαν στα Κρούσσια και γνώρισαν το Βοτανικό Κήπο. Ήταν το πρώτο βήμα για μια δημιουργική συνεργασία των Κλίκερς με τους Φίλους της Βαλκανικής Χλωρίδας και τον Κήπο.

IMG_0102

Η Δρ. Μαλούπα Ελένη, επιστημονική υπεύθυνη του ΒΒΚΚ τους υποδέχτηκε, τους μίλησε για τη σημασία και το μήνυμα του Βαλκανικού Βοτανικού Κήπου Κρουσσίων και τους ξενάγησε στον Κήπο των Αισθήσεων.

IMG_0109

Στη συνέχεια, ο καθηγητής Ανδρέας Οικονόμου, μέλοςτων Φίλων της Βαλκανικής Χλωρίδας, τους οδήγησε στο μονοπάτια των Δρυάδων και της Βιοποικιλότητας, τις συστηματικές συλλογές και τον Αλπικό κήπο, τις λίμνες των υδροχαρών και το δενδρώνα.

IMG_0139

Ακολούθησε γεύμα εργασίας στο οποίο συζητήθηκαν σενάρια συνεργασίας.

IMG_0296

Καθόλη τη διάρκεια της επίσκεψης οι Κλίκερς απαθανάτισαν με τις φωτογραφικές μηχανές τους χιλιάδες στιγμές από τη ζωή του ΒΒΚΚ.

IMG_0164

Μεμονωμένα άνθη, μικρές λεπτομέρειες, θάμνοι και δένδρα, τοπία, εικαστικές παρεμβάσεις και κτίρια, μικρά ζώα, λίμνες, παρτέρια, μανιτάρια, πρόσωπα και συντροφιές, αποτέλεσαν αντικείμενα εστίασης των φακών τους.

IMG_0235

Μόνο η μικρή Μαρία δεν φωτογράφιζε, αλλά ζωγράφιζε!

IMG_0253

Η συνάντηση αυτή ήταν μόνο η αρχή. Ο Κήπος εντυπωσίασε την ομάδα των φωτογράφων που θα επανέλθει δριμύτερη, με γνώση και πλάνο για ολοκληρωμένη φωτογραφική παρέμβαση.

IMG_0178

Σκοπός των Φίλων είναι να αναδείξει τον Κήπο ως ένα τόπο συνάντησης, έμπνευσης δημιουργίας καλλιτεχνών όλων των τεχνών και των ρευμάτων.

IMG_0118

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s